Szeminárium az MSZH-ban: „A Madridi Rendszer stratégiai használata az üzleti fejlődéshez”

A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) és a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization - WIPO) „A Madridi Rendszer stratégiai használata az üzleti fejlődéshez” címmel szemináriumot szervez.

Évről évre egyre több védjegyjogosult veszi igénybe a Madridi Rendszert annak érdekében, hogy védjegyük más országokban is oltalomban részesüljön. Az 1891-ben elfogadott Madridi Megállapodás és az 1989-es Madridi Jegyzőkönyv alapján a Madridi Rendszer lehetővé teszi a védjegyoltalom megszerzését a Madridi Unió 85 tagállamában.

A szemináriumot az MSZH a WIPO-val közösen szervezi. A rendezvény célja a rendszerrel kapcsolatos ismeretek és gyakorlati tudás átadása a jelenlegi és lehetséges felhasználók számára, legyenek akár az állami, akár a magánszektor képviselői. A szemináriummal törekszünk olyan szakemberek (pl. ügyvivők, ügyvédek) igényeinek megvizsgálására, akik a nemzetközi védjegybejelentésekkel foglalkoznak. A nemzetközi bejelentési eljárás és a kapcsolódó ügyintézési és jogi kérdések részletes megtárgyalása mellett lehetőség nyílik az előadókkal folytatott kötetlen eszmecserére is.

A rendezvénnyel kapcsolatos főbb tudnivalók:

A rendezvény időpontja: 2010. november 30. - december 1.

A rendezvény helyszíne: Magyar Szabadalmi Hivatal (1054 Budapest, Garibaldi u. 2.)

Munkanyelv: angol (tolmácsolás nem biztosított)

Részvételi díj nincs, a részvétel a szemináriumon és a büféebéden ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt azonban regisztráció szükséges.

Részvételi szándékát szíveskedjék 2010. november 22-ig az attila [961] peteri [169] hpo [961] hu e-mail címre küldött regisztrációval jelezni.

Az előzetes program megtekinthető itt»

Az előadások letölthetők itt»

2010/11/08